Daten in Brussel, België

Daten in Brussel

Het vinden van liefde is niet altijd gemakkelijk, maar is het moeilijker in een meertalige en multiculturele stad zoals Brussel? Het is waar dat beginnende liefde met iemand uit een andere cultuur ingewikkeld kan zijn, maar in Brussel kan er een extra laag van complexiteit zijn die je misschien niet in je thuisland hebt ervaren.

Het Brussel is een unieke plek omdat veel mensen die je dagelijks ontmoet door werk, niet echt in het land wonen. Meer dan 180.000 mensen – bijna de helft van de beroepsbevolking – pendelen naar België voor werk uit België, Duitsland en Frankrijk. Met zo’n tijdelijke populatie kan dateren een beetje een schot in de roos zijn. Bovendien hebben veel Brusselaars geen tijd om echt op zoek te gaan naar liefde en een relatie op te bouwen vanwege een drukke professionele en persoonlijke agenda. En last but not least is er de taalbarrière. Als je alleen Engels spreekt en niet een van de drie nationale talen (België, Frans of Duits), kan het vinden van liefde – vooral lokale liefde – problematischer zijn dan verwacht.

Waar ga je heen om te daten?

De beste oplossing is om naar Brussel Stad te gaan. In de hoofdstad, waar de meerderheid van de inwoners (71%) bestaat uit niet-Belgische mensen van 167 verschillende nationaliteiten. Daarom zijn er tal van plekken in de stad waar je gemakkelijk kunt socializen in de taal van Shakespeare: populaire bars zoals Konrad Café & Bar, Scott’s Pub, Café des Tramways, The Tube Bar, O’Bar, Rocas of Hitch; exclusieve bars zoals Octans en culturele cafés zoals Café des Capucins of Café des Artistes. En de lijst is niet uitputtend.

En denk niet dat inwoners van de stad dichtgeknoopte mensen zijn. Het is een mythe. Als u op zoek bent naar entertainment na het werk, zijn er veel levendige bars voor een cocktailuurtje of een aperitief. De meest bruisende zijn de gebouwen die zijn gegroepeerd langs de rue du Marché-aux-Herbes en de aangrenzende straten, waaronder Le Palais, Go Ten of Urban, waar tijdens de zomer drukte op straat wordt overspoeld met bierflessen en cocktailglazen in de hand. Er zijn ook plaatsen om laat in de avond te gaan. Het meest trendy gebied is “Les Rives de Clausen”, gelegen in de oude site van de Mousel-brouwerij en bekend om zijn nachtleven. Naast de feestende scène heeft Brussels City een groot aantal wijnbars en een indrukwekkende reeks exclusieve restaurants met verschillende stijlen van gerechten uit de hele wereld.

MAAK NU EEN GRATIS PARSHIP ACCOUNT

Mannen, vrouwen, homo’s, biseksuelen, transgenres … 

Dit geldt niet alleen voor Brussel, maar het feit dat er zoveel expats en buitenlanders zijn maakt het een beetje ingewikkelder. Elke generatie heeft zijn eigen strijd. De onze heeft nieuwe uitdagingen zoals balans tussen veiligheid en vrijheid, of tussen blootstelling en privacy. Naar mijn mening de huidige toestand van de wereld van de relaties is ironisch genoeg in de tekst van dit oude lied van Robbie Williams Love Supreme hervat:
Als er geen liefde in de stad
Deze nieuwe eeuw houdt brengen je naar beneden
alle de plaatsen die u zijn
Proberen om een vondst liefde opperste

Iedereen is op zoek naar liefde. Maar dan is iedereen ook op zoek naar andere dingen: geld, seks, veiligheid, comfort, opwinding, iets om mee te pronken, etc. etc.
Wat ik heb geleerd tijdens het zoeken naar liefde in Brussel is dat de meeste mensen dat niet doen weet wat ze zoeken. Zij allen (ALLE diegenen die ik heb ontmoet) hebben een groot ideaal van liefde en willen LIEFDE vinden, maar de meesten van hen raken verdwaald op de manier die wordt afgeleid door te veel keuze (van mensen, van optie), en uiteindelijk veel genoegen nemen met minder dan ze zelfs waard zijn.

Kijk en je zult … iets vinden

Liefde zoeken is als een blind date hebben. Verwacht niet precies hetzelfde te zijn als op de foto.
Op een keer toen ik in een heilige plaats was waar iedereen munten gooide, stelde ik een wens:  God, of het universum, help me liefde te vinden!  En mijn wens was toegestaan. In de volgende jaren heb ik veel liefde gevonden.
In de loop van het proces van “zoeken naar liefde” ben ik dichter bij een aantal vrienden geworden en ontdekte ik de echte betekenis van het woord “vriendschap”. Het is ook een vorm van liefde!
Ik heb ook mensen ontmoet die geen hechte vrienden zijn maar me hebben gesteund, me hebben geholpen of gewoon tijd en vriendelijke aanmoedigingswoorden hebben aangeboden. Dat is ook een vorm van liefde.
En ik ben ook dichter bij mijn familie geworden, waardoor ik heb begrepen hoe je iemand tegelijkertijd kunt liefhebben en haten.
Om nog maar te zwijgen van de mensen die ik heb leren kennen tijdens het bijwonen van speed networking of sociale evenementen waarbij ik naar de verborgen agenda ben gegaan om een ​​vriend te vinden. Love is all around. Ik heb veel vormen gevonden, behalve degene die ik zocht. Maar nogmaals … we zijn allemaal verloren en we weten niet waar we naar op zoek zijn.

Zeg nooit: “Ik wil je niet weer zien!”

Eerlijk. Niet in Brussel! Als je echt niet meer iemand ooit wilt zien, ga dan weg of bid dat ze naar buiten gaan. Deze plaats is te klein, er is een beperkt aantal bars en restaurants waar je naartoe kunt gaan. Eens, voor een concert, botste ik tegen 3 mannen die ik had gedateerd in de loop van een half uur.
Een andere keer probeerde ik iemand te vergeten en net toen ik dacht dat ik hem uit het systeem had, opende ik het tijdschrift City precies op de pagina met zijn lachende foto. En om letsel toe te brengen aan belediging, verscheen zijn nieuwe vriendin in het tijdschrift Femmes, terwijl ik in de wachtkamer van mijn gynaecoloog was.
Wat ik hiervan heb geleerd, was mensen overtreffen en accepteren dat ik niet in een grote stad als Brussel woon en dat ik alleen maar te maken heb met het feit dat de enige manier om iemand te vergeten is om mentaal los te laten.
Zoals mijn gynaecoloog zegt: als je ontspant, kan de ervaring bijna aangenaam zijn.

Heeft iemand een cocktail besteld? Een taalcocktail?

Als iemand in het Frans zegt “Je peux te baiser?” En je bent een beginner in het Frans, ga dan niet voor het woordenboek. Er staat daar: “Ik wil je kussen”, maar in het Frans zijn de stappen van flirten met knuffelen, kussen, neuken gewoon een beetje verdrongen. Of het is gewoon dat het Frans een taal is met een “formele” geschreven versie en een informele “mondelinge” versie.

Online dating- en singles-agentschappen

Brussel daten

Je kunt ook proberen de liefde opperste te vinden door gebruik te maken van dating- en matchmakingswebsites of applicaties zoals Tinder, Badoo of AdopteUnMec (alleen in het Frans). Soms werkt het of … niet. Als je contact wilt leggen met gelijkgestemde expats in Brussel, kun je je aanmelden voor online expat-communities zoals Expatica Dating of InterNations Brussels. InterNations Brussels organiseert maandelijkse evenementen en activiteiten voor expatriates en nieuwkomers in Brussel.

Misschien bent u terughoudend om datingsites te gebruiken en geeft u er de voorkeur aan om onmiddellijk face to face te communiceren en elke mogelijkheid te vermijden uw persoonlijkheid achter een scherm te verbergen. In dit geval zijn alleenstaandenbureaus uw laatste optie. De belangrijkste zijn Love4You, een sociale club voor singles en dates, een introductiebureau voor goed opgeleide en verfijnde singles in Brussel en Groot-Brittannië. Ze stellen een kwaliteitsservice voor op basis van uw behoeften, maar ze zijn niet echt goedkoop.

Wat uw datingstrategie ook is, vergeet niet dat Brussel een klein land is en dat het aantal bars en restaurants waar u kunt gaan beperkt is in vergelijking met grote steden zoals Berlijn, Londen of Parijs. Met andere woorden, de kansen om iemand tegen te komen die je had gedateerd waren groot. Het betekent dat als je een negatieve ervaring hebt in Brussel, het vermijden van die persoon in de toekomst bijna onmogelijk is, tenzij een van jullie weggaat. Dus leer emotioneel volwassen te worden en behandel het feit dat de enige manier om iemand te vergeten, mentaal loslaten is. En neem het niet te serieus. Echt waar, niet doen. Om Oscar Wilde te parafraseren, is liefde veel te belangrijk om serieus te worden genomen.

 Dingen houden van Brussel

1) De stad is gewoon prachtig. Een geweldige plek om te wandelen in de natuur, of een wandeling door het stadscentrum te maken en iets te drinken.

2) U kunt naar verschillende delen van Luxemburg rijden om te wandelen, fietsen, enz. Het heeft een verscheidenheid aan natuurpaden.

3) Het is 2 uur van Parijs met de TGV en binnen een 2-3 uur rijden van andere grote Europese steden (Brussel, Frankfurt, etc.).

4) Ik kan je niet veel vertellen over de datingscene omdat ik al in een relatie zit. Maar vanuit wat ik kan zeggen, zijn er veel alleenstaande vrouwen in Brussel en het sociale leven in de stad lijkt redelijk goed. Er zijn tal van bars en restaurants.

Wat betreft het ontmoeten van mensen … nou, ik heb gehoord dat dit niet gemakkelijk is. Ik zou aanraden lid te worden van een club of een andere groep om op die manier mensen te ontmoeten. De enige vrienden die ik heb gemaakt zijn vrienden van mijn partner (die Luxemburgs is). Ik ben lid geworden van een honkbalteam omdat ik graag sport. En ik heb op die manier meerdere mensen ontmoet. Maar het is niet eenvoudig om mensen willekeurig te ontmoeten. Ik merk dat mensen vooral zichzelf houden. Maar … zoals ik al zei, ik heb hier niet veel gedaan op het sociale toneel in Luxemburg. Misschien vindt u dat u hier in Luxemburg zo gemakkelijk mensen kunt ontmoeten.

Ik hoop dat dit nuttig was. Mensen schrijven vaak naar dit forum met de vraag of ze naar Luxemburg moeten verhuizen. En het is een heel, heel moeilijke vraag om te beantwoorden, omdat verschillende mensen verschillende smaken hebben. Ik zal dit zeggen … als je op zoek bent naar een groot stadsleven zoals Londen, zul je het hier niet vinden. Maar als u geïnteresseerd bent in een beetje ander tempo, kleinere steden en meer landelijke landschappen, zult u het hier waarschijnlijk in Luxemburg geweldig vinden.

Trouwens, ik ben bezig met het leren van de Belgische taal sinds ik van plan ben hier in de nabije toekomst te gaan wonen. Maar je kunt prima overweg met het Engels.

In Brussel-Stad sluiten clubs vroeg, zelfs in het weekend.

Eigenlijk zijn er verschillende clubs die hun deuren vroeg in de ochtend sluiten. De lounge op het lagere niveau van Apoteca Essenza, waar een bad met klauwvoet wordt gevuld met champagneflessen op ijs, bruist van activiteit tot 6 uur ‘s ochtends. (In het weekend begint de drukte hier pas om 01.00 uur.) In de Rue des Bains is White een verfijnde lounge in een oud herenhuis waar de trap is bekleed met foto’s van de eigenaar in het gezelschap van de burgemeester van de stad evenals de groothertogin. Doe mee met het chique publiek hier tot 3 uur ‘s ochtends op.

De hoofdstad is in wezen vlak. 

De stad Brussel is gebouwd op verschillende niveaus en heeft een dramatische topografie: hij grenst aan heuvels en rivierdalen. Vanaf het stadscentrum bovenop de kliffen kun je bergafwaarts afdalen naar Grund, de sfeervolle oude binnenstad met zijn met leisteen bedekte pastelkleurige woningen. Maar je moet ook tijd nemen om de lift te nemen van Citae Judiaire in Villa Haute (de bovenstad) die door de stenen vestingmuren zelf loopt. Als je eenmaal op het lagere niveau bent, vind je de tunnel met rotsblokken die ook een ongewone locatie bieden voor kunsttentoonstellingen.

Daten in Brussel: het aangaan van een relatie

In werkelijkheid kunnen zich ontwikkelende relaties een trage zaak zijn in een gereserveerd land, maar het vertrouwen wordt in de loop van de tijd gevestigd. Als je de eerste paar dagen bent gepasseerd en iemand kent op privéniveau, is het gebruikelijk om drie kussen op de wangen te wisselen – te beginnen met rechts.

Wanneer u de familie van uw partner ontmoet, moet u een geschenk voor hen nemen. Nogmaals, een boeket bloemen is acceptabel, maar vermijd chrysanten als ze worden geassocieerd met begrafenissen. Als andere gasten aanwezig zijn, wees dan niet beledigd als uw geschenk niet wordt geopend voordat ze vertrekken.

Als je het geluk hebt om je ideale partner in Luxemburg te ontmoeten en verloofd te worden, is er veel plezier op de bruiloft. Er zijn verschillende Belgische tradities, waaronder trucs die worden gespeeld op de bruid en bruidegom. In feite, als je een jongere broer of zus bent die voor je oudere broer of zus gaat trouwen, krijgen ze meestal een geit op de bruiloft als grap!

MAAK NU EEN GRATIS PARSHIP ACCOUNT

ONZE DATING WEBSITE FAVORIET VAN 2019?
PEPPER DATING!

MAAK GRATIS ACCOUNT